info@move2green.be 0498 54 65 06

WAT JE MOET WETEN OVER DE TESLA MODEL 3

De wagen die elektrisch rijden op de kaart heeft gezet.

De vernieuwde Tesla model 3 is de auto die elektrisch rijden op de kaart heeft gezet. Met een ongekende actieradius, een sprint naar 100 in 4,4 seconden en over the air updates is dit één van de meest verleidelijke opties om elektrisch te rijden op de markt. De Tesla Model 3 Long Range is voorzien van twee onafhankelijke motoren voor verbeterde redundantie. Elke motor heeft slechts één bewegend onderdeel, wat het onderhoud tot een minimum beperkt en zorgt voor maximale duurzaamheid. In tegenstelling tot conventionele AWD-systemen regelen beide motoren digitaal het koppel naar de voor- en achterwielen, voor een veel betere handling en tractie.

Go anywhere

Model 3 is volledig elektrisch, dus u hoeft nooit meer brandstof te tanken. Als u de auto thuis ’s nachts oplaadt, is de batterij volledig opgeladen wanneer u ’s morgens wakker wordt. En ook onderweg kunt u de auto gemakkelijk opladen—bij ieder openbaar laadpunt of met het oplaadnetwerk van Tesla.

Gebouwd rondom de bestuurder

Het interieur van de Model 3 is uniek. Zo kunt u uw smartphone als sleutel gebruiken en beschikt u op het centrale 15-inch touchscreen over alle bedieningselementen van de auto. Het volledig glazen dak strekt zich uit van de voorkant naar de achterkant van de auto, waardoor elke zitplaats ruimtelijk aanvoelt.

Gemaakt voor veiligheid

In het ontwerp van Model 3 staat veiligheid centraal. De metalen constructie bestaat uit aluminium en staal, voor maximale sterkte in het gehele voertuig. Bij een crashtest van het dak weerstond Model 3 vier keer zijn eigen gewicht, zelfs met een volledig glazen dak. Dat staat gelijk aan het gewicht van twee volwassen Afrikaanse olifanten.

De snelste acceleratie

Model 3 kan optioneel worden geleverd met Dual Motor, All-Wheel Drive, 20” Performance-velgen en -remmen en een verlaagde wielophanging voor volledige controle onder alle weersomstandigheden. Een spoiler van carbon fiber verbetert de stabiliteit bij hoge snelheden, dit alles zorgt ervoor dat Model 3 in slechts 3,4 seconden van 0 naar 100 km/u sprint.

DE MENING VAN ONZE EV-EXPERT TIM

Onze mening

Pluspunten
  • Heel zuinige wagen
  • Ondanks dat het een hatchback is toch praktisch door het grote koffervolume vooraan en achteraan
  • Compleet infotainment systeem met schitteren 15″ scherm.
  • Schitterende prestaties gecombineerd met echt rijplezier, ook in de Standard Range editie. De performance versie is supersnel
  • Het laadnetwerk van Tesla is snel, relatief goedkoop en werkt bijna altijd probleemloos. Ideaal voor road trips of om snel even bij te laden
Minpunten
  • De hatchback biedt iets minder opbergmogelijkheden dan een SUV
  • Sommige mensen moeten wat gewend worden aan het ontbreken van een dashboard vooraan
  • Geen Apple Carplay of Android Auto maar het eigen systeem van Tesla maakt dit meer dan op
  • Weinig mogelijkheden tot personalisatie van interieur of exterieur

Conclusie

De Tesla Model 3 blijft dé referentie op het vlak van EV’s. Goedkoop kun je hem niet meer noemen maar een hoge restwaarde, een beperkt verbruik en een totaalpakket waar andere merken enkel van kunnen dromen, maakt dit één van de beste wagens op de markt, elektrisch of niet.

KIES HET MODEL DAT BIJ JE PAST

Uitvoeringen

Model 3 Standard Range
495 km — 57,5 kWh — 6,1 sec 0 – 100 — 325 pk (239 kW)

Model 3 Long Range
602 km — 75 kWh — 4,4 sec 0 – 100 — 441 pk (324 kW)

Model 3 Performance
547 km — 75 kWh — 3,3 sec 0 – 100 — 562 pk (413 kW)

ERVAAR HET ZELF

Informeer naar deze wagen

Vul geheel vrijblijvend het formulier hieronder in als je meer wil weten over deze wagen of een testrit wil boeken. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug.

Contact – Product Page
Hoe kunnen we u verder helpen?

ONTDEK OOK ONZE ANDERE VOERUIGEN

Wagens in dezelfde klasse