info@move2green.be 0498 54 65 06

WAT JE MOET WETEN OVER DE AUDI E-TRON GT

Pure sportiviteit en progressieve luxe.

De Audi e-tron GT is duidelijk een van de meer geslaagde ontwerpen van een elektrische wagen. Het is misschien zelfs de mooiste Audi momenteel beschikbaar. Daarnaast bevat ie ook dezelfde technologie als zijn broer, de Porsche Taycan. Aan Pk’s een wegligging geen gebrek dus. Dit alles overgoten met een prachtig interieur en je weet dat je iets speciaals voor je hebt. Het design van de Audi e-tron GT is de ultieme belichaming van elektrische mobiliteit, met tegelijk het onmiskenbare Audi DNA. De verhoudingen van deze GT – laag, breed, met een lange wielbasis – maken duidelijk dat deze wagen sportiviteit met dagelijks gebruikscomfort combineert. Het sculpturale ontwerp van het koetswerk straalt kracht en prestaties uit.

Digitalisering op maat

Navigeer, communiceer, zoek informatie op of geniet van de uitgebreide reeks infotainmentopties, met behulp van een fascinerend bedieningsconcept. De ontwerpers kozen trouwens voor grondstofefficiënte materialen. Het interieur is bijvoorbeeld volledig vrij van leder.

Het quattro-systeem heruitgevonden

De volledig variabele quattro-aandrijving in combinatie met de elektrische motoren zorgt ervoor dat het vermogen intelligent wordt verdeeld over de individuele wielen. Wanneer er voldoende tractie is, wordt het vermogen voornamelijk naar de vooras gestuurd.

Expressieve accenten

Optimale aerodynamische lijnen worden functionele details, van de intelligente luchtinlaten vooraan tot de geventileerde wielkasten en de opvallende achterdiffusor. Afhankelijk van de rijsituatie kan de aerodynamica actief worden aangepast.

Snel opladen

De prestaties van de Audi e-tron GT quattro zijn ook duidelijk bij het opladen: standaard tot 270 kW bij laadstations met 800 volt. Het duurt ongeveer 5 minuten om voldoende vermogen op te laden voor de volgende 100 km. In zo’n 22,5 minuten raakt de batterij van 5% weer opgeladen tot ongeveer 80%.

DE MENING VAN ONZE EV-EXPERT TIM

Onze mening

Pluspunten
  • Stijlvol uiterlijk
  • Krachtige wagen
  • Snelladen gaat bijzonder snel wanneer er 800 volt laden beschikbaar is
Minpunten
  • Duur in aanschaf
  • Geen gezinswagen
  • Actieradius van een Tesla Model S is beter
Conclusie

In een wereld waarin Tesla voor de nieuwste Tesla Model S een actieradius van over 600 kilometer claimt, of Mercedes Benz met de EQS zelfs richting de 800 kilometer gaat, zal de actieradius van de Audi van minder dan 500 kilometer voor sommigen nog steeds een beperkende factor zijn, of ze nu regelmatig grote afstanden moeten afleggen of niet. Maar dat hoeft niet, want dit is in alle opzichten een indrukwekkende auto: comfortabel genoeg voor een dagelijkse rit, maar met een waanzinnige acceleratie; een praktische vierdeurs auto, maar met een fraai uiterlijk – als het enige offer dat je moet brengen om toegang te krijgen tot al dat talent is dat je je routes zorgvuldig plant om snel te kunnen laden, dan is dat een kleine opoffering.

KIES HET MODEL DAT BIJ JE PAST

Uitvoeringen

e-tron GT quattro
487 km — 85 kWh — 4,1 sec 0 – 100 — 530 pk (390 kW)

e-tron GT RS
472 km — 85 kWh — 3,3 sec 0 – 100 — 646 pk (475 kW)

ERVAAR HET ZELF

Informeer naar deze wagen

Vul geheel vrijblijvend het formulier hieronder in als je meer wil weten over deze wagen of een testrit wil boeken. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug.

Contact – Product Page
Hoe kunnen we u verder helpen?

ONTDEK OOK ONZE ANDERE VOERUIGEN

Wagens in dezelfde klasse