Audi e-tron GT

De Audi e-tron GT is duidelijk een van de meer geslaagde ontwerpen van een elektrische wagen. Het is misschien zelfs de mooiste Audi momenteel beschikbaar. Daarnaast bevat ie ook dezelfde technologie als zijn broer, de Porsche Taycan. Aan Pk’s een wegligging geen gebrek dus. Dit alles overgoten met een prachtig interieur en je weet dat je iets speciaals voor je hebt.

 

Pure sportiviteit en progressieve luxe

Het design van de Audi e-tron GT is de ultieme belichaming van elektrische mobiliteit, met tegelijk het onmiskenbare Audi DNA. De verhoudingen van deze GT – laag, breed, met een lange wielbasis – maken duidelijk dat deze wagen sportiviteit met dagelijks gebruikscomfort combineert. Het sculpturale ontwerp van het koetswerk straalt kracht en prestaties uit.

Digitalisering op maat

Navigeer, communiceer, zoek informatie op of geniet van de uitgebreide reeks infotainmentopties, met behulp van een fascinerend bedieningsconcept. De ontwerpers kozen trouwens voor grondstofefficiënte materialen. Het interieur is bijvoorbeeld volledig vrij van leder.

Het quattro-systeem heruitgevonden

De volledig variabele quattro-aandrijving in combinatie met de elektrische motoren zorgt ervoor dat het vermogen intelligent wordt verdeeld over de individuele wielen. Wanneer er voldoende tractie is, wordt het vermogen voornamelijk naar de vooras gestuurd.

Specificaties

Bereik

487 km (WLTP)

0 – 100 km/u

4,1 seconden

Vermogen

476 pk / 350 kW

Koppel

630 Nm

Opslagcapaciteit

450 liter

Zitplaatsen

5 zitplaatsen

Afmetingen (l/h/b)

4,96 m / 1,38 m / 1,96 m

Accu’s

93,4 kWh