info@move2green.be 0498 54 65 06

DAVY ZANDERS

TESLA MODEL 3

De klant

Naam : Davy Zanders

Beroep : zaakvoerder van DZANDR #001# en DZANDR #002#

Huidige wagen : Tesla Model 3  via Move2Green

Het verhaal

Dag Davy, kan je ons kort vertellen wie je bent, waar je vandaan komt en wat je doet?
Als freelancer consultant uit Dilsem-Stokkem ondersteun ik KMO’s op gebied van project management, kwaliteit, preventie en welzijn en GDPR. Ik bestudeer de processen van bedrijven en zorg voor slimme oplossingen. We leveren een vaak handboek op zodat bedrijfsprocessen geoptimaliseerd kunnen worden wat je rendement uiteraard ten goede komt. 

Vanwaar je interesse in elektrische wagen?
Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat de initiële reden het fiscale aspect was. Ik was altijd al nieuwsgierig naar EV’s en wist dat als ik zou overschakelen, ik niet naar hybrides zou kijken maar enkel naar 100% elektrische wagens.

Niet iedereen is overtuigd van elektrisch rijden. Heb je je vrienden / familie moeten overtuigen om ‘elektrisch te gaan’?
De beslissing lag voornamelijk bij mij en is eigenlijk heel snel gevallen. Wel valt op dat ik nu meer vragen krijg van vrienden en familie over elektrisch rijden. Zelfs mensen op de straat die mij zien bij de wagen spreken me aan. Dan blijkt steeds dat er echt wel interesse is maar heel weinig kennis. In de media worden soms doemscenario’s verkondigt maar eens je zelf elektrisch rijdt, merk je al snel dat dit echt meevalt en zaken als range anxiety niet echt een ding zijn.

Hoe ben je terechtgekomen bij Move2Green?
Ik heb een Tesla Model Y Performance besteld in februari. De levering was eerst vastgelegd voor juni dit jaar. Dit werd echter verschoven naar december volgens de Tesla website. Ik had dringend een nieuwe wagen nodig voor korte termijn. Ik ben de traditionele leasingbedrijven afgelopen maar als ze al korte termijn leasing aanboden, waren de prijzen huizenhoog. Na wat zoeken online ben ik bij Move2Green terechtgekomen. Ik heb meteen Tim gebeld en we hadden een heel vlot gesprek. Ik had bij Tim meteen een vertrouwd gevoel. Meer nog, ik heb bij Tim ter plekke afgesproken. Daar kon ik een Tesla Model 3 Performance testen. Ik was snel verkocht en de competitieve huurprijs zorgde ervoor dat de deal snel rond was.

Je huurt een Tesla Model 3 bij Move2Green. Waarom deze wagen? Had je andere wagens op je shortlist staan?
Mijn initiële droomwagen was de Model Y. Die heb ik dan ook testgereden bij Tesla zelf. Tim had een model 3 beschikbaar in dezelfde Performance uitvoering als de Model Y die ik besteld had, dus ik wist dat ik niet verder moest kijken. 

Voldoet de wagen aan de verwachtingen die je had?
Zeker. De wagen rijdt heel soepel en geeft veel vertrouwen qua wegligging. De acceleratie is uiteraard ongelofelijk. De hogere instap van de Model Y geniet mijn voorkeur maar deze Model 3 is zeker een waardige aanloopwagen.

Wat is je laadinfrastructuur thuis? Heb je zonnepanelen, laadpaal, thuisbatterij, …?
Ik laad vooral aan Tesla Superchargers als ik in de buurt ben. Sommige van mijn klanten (maar jammer genoeg niet allemaal) hebben laadpalen op het bedrijventerrein. Daarnaast heb ik ook een laadpaal thuis. In de toekomst wordt die gekoppeld aan zonnepanelen en een thuisbatterij. Dat lijkt me de ideale combinatie.

Ben je tevreden van de dienstverlening van Move2Green? Geef gerust aan wat beter kan.
Zeker. Zoals aangegeven had ik meteen een goed gevoel bij Tim en was het duidelijk dat zijn kennis van de EV markt en zijn persoonlijke aanpak een grote troef zijn in de verhuurmarkt.

Zou je voor je bedrijfswagen ooit nog terugschakelen naar een wagen met verbrandingsmotor?
Ik kan me inbeelden dat voor vele particulieren een EV nog een te grote investering is momenteel. Maar voor een bedrijf is het eigenlijk een no-brainer. De fiscale voordelen gecombineerd met lage onderhoudskosten en verbruik en de hoge restwaarde, zorgen ervoor dat je geen compromis moet sluiten. Al zeker niet over rijplezier.

Zijn er nog tips of opmerkingen die je wil meegeven aan mensen die twijfelen om elektrisch te rijden?
Ik persoonlijk zou niet meer twijfelen. EV’s zijn volwassen geworden. De range is meer dan afdoende voor de meeste mensen. Zeker als je het per dag bekijkt en het niet verengt tot die paar keer per jaar dat je op reis wil (alhoewel dit ook perfect kan). Je wagen staat ook iedere dag klaar met een volle ’tank’ als je dat wil. Uiteindelijk is het ook onze verantwoordelijkheid om voor het milieu te zorgen en ondanks alle valse verhalen in de pers, zijn EV’s nu eenmaal de meest efficiënte vorm van vervoer. Al helemaal als je oplaadt met groene stroom.   

Interesse?

Denk je zelf om een elektrische wagen te kopen of huren? Neem dan snel contact met ons op. Tim zal je begeleiden bij iedere stap zodat je de perfecte wagen hebt die past bij je noden en je budget. Wij specialiseren in korte termijn verhuur en kunnen ook instaan voor de bijpassende laadinfrastructuur.