info@move2green.be 0498 54 65 06

WAT JE MOET WETEN OVER DE KIA EV6

Movement that inspires

Kia introduceert hun nieuwe generatie volledig elektrische wagens startend met deze knappe EV6 die gebruikt maakt van een compleet nieuw platform. Deze wagen is volledig mee met de nieuwe trends door het gebruik van duurzame materialen, het snel opladen via een 800 Volt systeem, een rijbereik van meer dan 500 km en een acceleratie in minder dan 4 seconden voor de GT-versie. Je kan er zelfs tot 1600 kg mee trekken of hem gebruiken als energiebron voor elektrische apparaten.

Platform

Kia’s nieuwe elektrisch-globaal modulaire platform (E-GMP) werd voor het eerst gebruikt voor de EV6. Dankzij dit platform wordt een vlakke vloer mogelijk en kan het interieur op verschillende manieren worden ingedeeld. Ondanks de compacte buitenafmetingen van de EV6 heeft hij door zijn wielbasis van 2,9 m een cabineruimte die vergelijkbaar is met die van veel middelgrote tot grote SUV’s

Binnenruimte

De EV6 heeft tweepanoramische gebogen displays van 12,3 inch. Het brede high-definition ontwerp van de twee gebogen displays van de EV6 staat garant voor een duidelijk en onbelemmerd zicht en intuïtieve menu’s en graphics. Het nieuwe head-up display met AR is een virtueel scherm op de voorruit dat je naar je bestemming brengt. Het biedt alle belangrijke informatie voor een probleemloze en veilige reis.

Nieuwe design richting

De EV6 is ontworpen met Kia’s nieuwe disign filosofie: ‘Opposites United’, of tegenovergesteldes samengekomen. Dit zie je terug in de verschillende lange vloeiende lijnen en scherpe stijl elementen die voor het contrast zorgen. Al met al zorgt dit voor een moderne sportieve look. 

Range en efficientie geoptimaliseerd

De EV6 heeft Kia’s nieuwste energy-recuperation technologie, zoals een warmtepomp die er voor zorgt dat zelfs bij -7°C nogsteeds 80% van de range kan worden behaald als bij 25°C.

DE MENING VAN ONZE EV-EXPERT TIM

Onze mening

Pluspunten

  • Uitstekende safety features
  • Goede range en oplaadsnelheid
  • Sportief rijgedrag 

Minpunten

  • Premium prijs
  • Beperkt zicht door de binnenspiegel
  • Een lage achterbank

Conclusie


Al met al is de Kia EV6 een uitstekende wagen. Veel moderne features. Een goede range, snelle laadtijd, sportieve look en rijgedrag. En alhoewel hij iets duurder is dan dat je misschien van een Kia zou verwachten is het bij de EV6 niet te veel voor wat je krijgt. 

KIES HET MODEL DAT BIJ JE PAST

Uitvoeringen

Kia EV6 Standard Range 2WD
305 km — 54,0 kWh — 8,5 sec 0 – 100 — 170 pk (125 kW)

Kia EV6 Long Range 2WD
410 km — 74,0 kWh — 7,3 sec 0 – 100 — 228 pk (168 kW)

Kia EV6 Long Range AWD
400 km — 74,0 kWh — 5,2 sec 0 – 100 — 325 pk (239 kW)

Kia EV6 GT
370 km — 74,0 kWh — 3,5 sec 0 – 100 — 585 pk (430 kW)

ERVAAR HET ZELF

Informeer naar deze wagen

Vul geheel vrijblijvend het formulier hieronder in als je meer wil weten over deze wagen of een testrit wil boeken. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug.

Contact – Product Page
Hoe kunnen we u verder helpen?

ONTDEK OOK ONZE ANDERE VOERUIGEN

Wagens in dezelfde klasse