info@move2green.be 0498 54 65 06

WALTER STEGEN

TESLA MODEL 3

De klant

Naam : Walter Stegen

Beroep : Zelfstandig IT-Consultant

Huidige wagen : Tesla Model 3 via Move2Green

Het verhaal

Dag Walter, kan je ons kort vertellen wie je bent, waar je vandaan komt en wat je doet?
Als IT consultant uit Oost-Brabant adviseer ik bedrijven hoe ze optimaal tools in kunnen schakelen om bedrijfsprocessen te optimaliseren en efficiënter te kunnen werken.  Ik werk overal in België en de buurlanden. ”Efficiëntie’ en ‘Technologie’ zijn mijn ding.

Vanwaar je interesse in elektrische wagen?
De fiscale regels duwen je als ondernemer naar hybride wagens of elektrisch rijden. Initieel was het plan om resoluut voor een hybride te gaan. Range anxiety, laden, aankoopprijs,… waren de belangrijkste (tegen)argumenten waarom een EV allicht nog niet voor mij was. No way dat ik met een EV probleemloos 30 – 40.000 kilometer per jaar zou kunnen doen, met daguitschieters tot 700 km.

Totdat ik me erin begin te verdiepen. Het meerverbruik van de verbrandinsgmotor, die ik toch veel zou gebruiken, was best hoog. De aankoopprijs van een hybride wagen was uiteindelijk ook veel hoger dan ik verwachtte. En dan zat je nog steeds met onderhoud, een klassieke dealernetwerk, de schandalig dure opties en verplichte ‘packs’. Toch maar eens kijken hoe groot het prijsverschil met Tesla Model S zou zijn, een wagen die ik al langer volgde, maar te duur vond. We spreken hier over 2020. Op dat moment leerde ik op de Tesla-website voor de eerste keer de Model 3 en Model Y kennen. Perfecte grootte, redelijke prijs, en na vele berekeningen, een TCO die gelijk ligt met een degelijk uitgerust Duitse (hogere-) middenklasser. En een range van 450-500km. En een uitgebreide laadinfrastructuur over heel Europa.

De Tesla 3 had voor mijn doeleinden een te kleine kofferruimte dus mijn voorkeur ging uit naar de Model Y. Die was nog niet beschikbaar om mee test te rijden, maar de Model 3, die qua interieur heel vergelijkbaar is, wel . Na de proefrit heb ik de alternatieven nog eens bekeken, maar die bleken op dat moment best beperkt. Daarna nam het niet meer dan 5 muisklikken om online een order voor een Tesla Model Y te plaatsen. Nog makkelijker dan bij bol.com.

Niet iedereen is overtuigd van elektrisch rijden. Heb je je vrienden / familie moeten overtuigen om ‘elektrisch te gaan’?
Daar lig ik niet meteen wakker van. Ik ben intussen na 30.000 km verknocht aan het rijden met een EV. Ik had voordien online ook zeer veel positieve ervaringen gevonden. Ik heb geleerd dat de ‘afkeer’ van EV vooral te maken heeft met 2 zaken : gebrek aan kennis en jaloezie.

Hoe ben je terechtgekomen bij Move2Green?
Mijn Tesla Model Y was dan wel besteld, maar nog niet leverbaar in Europa. De wachttijd van 3 maanden werden er uiteindelijk 9 en mijn huidige lease liep ten einde. Ik werd ongeduldig en was op zoek naar een oplossing. Na heel wat zoeken en mailen, kwam ik bij Move2green uit voor een short term renting van een Tesla Model 3. Zij hadden een unieke formule op maat waarbij je een wagen kon huren voor het aantal maanden dat nodig was (3 of meer). Niemand anders kon het aanbieden.

Je huurt een Tesla Model 3 bij Move2Green. Waarom deze wagen? 
Het huren van een Tesla kon me alvast die ‘Tesla EV’-ervaring geven. Mocht het onverwacht toch tegenvallen, dan kon ik immers alsnog de order annuleren.

Voldoet de wagen aan de verwachtingen die je had?
Ik vertrouwde volledig op Tim. Hij zou een wagen voor me zoeken. Het werd een mooie Tesla Model  3 Long Range, met het Full Self Drive pakket! Zo kon ik dat ook ineens ervaren. Ik denk niet dat ik me beter kon wensen.

Wat is je laadinfrastructuur thuis? Heb je zonnepanelen, laadpaal, thuisbatterij, …?
Ik heb thuis een Tesla lader alsook zonnepanelen. Momenteel heb ik nog geen thuisbatterij. Ik moet die berekeningen nog in detail maken, maar de terugverdientijd lijkt me, voor mij, nog te laag te zijn

Ben je tevreden van de dienstverlening van Move2Green? Geef gerust aan wat beter kan.
De eerste kennismaking met Tim van Move2Green was telefonisch, waarbij vooral gepolst werd naar mijn doelen en wensen. Nadien werd alles netjes via email afgehandeld. Steeds met snelle reacties en duidelijke info. Tim stak er duidelijk veel tijd in. De wagen werd zelfs thuis geleverd (toch zo’n 120 km verder). Inleveren ging even vlot, zonder veel poespas. Ook tijdens de huurperiode bleef Tim regelmatig informeren. Ik kan Move2Green alleen maar ten stelligste aanbevelen.

Zou je voor je bedrijfswagen ooit nog terugschakelen naar een wagen met verbrandingsmotor?
Het rijplezier dat een EV biedt, is enorm. Het wat langer laden onderweg, t.o.v. een klassieke tankbeurt, neem ik er met plezier bij. Ik mis verder wel de stank van uitlaatgassen, de vuile handen bij het tanken, het lawaai van de motor, de onderhoudsbeurten in de garage, uitnodigingen voor wegentaks, … :–) Zolang er geen regels zijn  die EV-rijden afstraffen tegenover klassieke verbrandingsmotors, is een terugkeer naar wagen met verbrandingsmoto niet bespreekbaar ten huize STEGEN. Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat de financiële stimulans helpt.

Zijn er nog tips of opmerkingen die je wil meegeven aan mensen die twijfelen om elektrisch te rijden?
Praat met mensen die al elektrisch rijden en leer van hun ervaringen. Luister niet naar zij die het nog niet doen. Onwetendheid is troef. De populaire media surft daar vrolijk op mee. Kijk naar feiten. Elektrisch rijden begint nu echt van de grond te komen.

Interesse?

Denk je zelf om een elektrische wagen te kopen of huren? Neem dan snel contact met ons op. Tim zal je begeleiden bij iedere stap zodat je de perfecte wagen hebt die past bij je noden en je budget. Wij specialiseren in korte termijn verhuur en kunnen ook instaan voor de bijpassende laadinfrastructuur.