info@move2green.be 0498 54 65 06

TANGUY

TESLA MODEL 3

De klant

Naam : Tanguy

Beroep : Management services

Huidige wagen : Tesla Model 3 via Move2Green

Het verhaal

Dag Tanguy, bedankt om ons te woord te staan. Vanwaar je interesse in elektrische wagen?

We moeten er niet omheen draaien, vanuit fiscaal oogpunt is het als ondernemer interessant om elektrisch te rijden. Ik ben ook heel tevreden over het comfort van elektrisch rijden. Ik doe vaak lange afstanden dus het moest wel een wagen worden met een deftig bereik. Ik moet nu ongeveer om de twee dagen laden wat best meevalt. 

Niet iedereen is overtuigd van elektrisch rijden. Heb je je vrienden / familie moeten overtuigen om ‘elektrisch te gaan’?
Er waren inderdaad wel wat vragen. Lukt het om met een elektrische wagen op reis te gaan? Hoe zit dat met het laden in stad? Uiteindelijk bleek dat het voor ons zeker haalbaar is mits aanpassingen. Ik denk dat dit voor de meeste mensen ook zo is. 

Hoe ben je terechtgekomen bij Move2Green?
Ik ben naar Tim doorverwezen via mijn ouders. Die wisten dat Tim in deze sector actief was.  Ik had eerder offertes opgevraagd bij de klassieke leasingmaatschappijen maar voelde bij Tim direct een persoonlijke klik.  

Je hebt een Tesla Model 3 van Move2Green. Waarom deze wagen? 
Omdat ik veel op de baan ben, is range uiteraard belangrijk. Ik had ook gekeken naar modellen van Skoda maar uiteindelijk gaf de range, het uitgebreid laadnetwerk en de bewezen technologie van Tesla de doorslag.

Wat is je laadinfrastructuur thuis? Heb je zonnepanelen, laadpaal, thuisbatterij, …?
Ik woon in de binnenstad dus kan niet steeds mijn auto laden voor de deur. Ik laad meestal via Allego laadpalen in de stad en via de Tesla Superchargers langs de autostrade. Momenteel valt dit goed mee. Ik hoop wel dat het aantal laadpalen gevoelig uitbreid als meer en meer mensen, vooral in de stad dan, elektrisch rijden en opladen.

Ben je tevreden van de dienstverlening van Move2Green? Geef gerust aan wat beter kan.
Zeker. Tim is heel makkelijk bereikbaar. Alles verloopt heel vlot. Ook het onderhoud aan de wagen wordt vlot geregeld.

Zou je voor je bedrijfswagen ooit nog terugschakelen naar een wagen met verbrandingsmotor?
Als de oplaadmogelijkheden in de stad niet de opmars van elektrische wagens zou volgen en je dus niet vlot je wagen ’s avonds kan opladen, dan zou dit wel een dealbreaker kunnen zijn voor mij. Laten we hopen dat de steden op tijd het licht zien.

Zijn er nog tips of opmerkingen die je wil meegeven aan mensen die twijfelen om elektrisch te rijden?

Ikzelf zit heel vaak op de baan en heb een onregelmatig leven. Toch lukt het me prima om elektrisch te rijden mits wat planning. Dus ik denk dat je het als ondernemer zeker moet overwegen. Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat je je moet richten op de wat duurdere modellen met de langste range. Maar eens je aangepast bent aan het ‘laden onderweg’ kan ik het alleen maar aanraden.

Interesse?

Denk je zelf om een elektrische wagen te kopen of huren? Neem dan snel contact met ons op. Tim zal je begeleiden bij iedere stap zodat je de perfecte wagen hebt die past bij je noden en je budget. Wij specialiseren in korte termijn verhuur en kunnen ook instaan voor de bijpassende laadinfrastructuur.