info@move2green.be 0498 54 65 06

KARLA BASSELIER

AUDI E-TRON

De klant

Naam : Karla Basselier

Beroep : Managing Director KaBa Solutions / Board Member Enabel

Huidige wagen : Audi e-Tron via Move2Green

Het verhaal

Dag Karla, kan je ons kort vertellen wie je bent en wat je doet?
Momenteel ben ik aan de slag als board member bij Enabel, een Belgisch ontwikkelingsagentschap dat zich inzet voor duurzame ontwikkeling. Eerder was ik actief in de diamantsector en als kabinetchef voor Vincent Van Quickenborne. 

Vanwaar je interesse in elektrische wagen?
Vanuit mijn job en eigen overtuigingen ben ik vaak bezig met ecologie. Ik wou mijn voetafdruk klein houden en geloof in leading by example. Aangezien ik zelf toekomstgericht ben en duurzaamheid belangrijk vind, heb ik doelbewust gekozen voor een full electric wagen.  Als particulier is elektrisch rijden nog niet altijd de voordeligste oplossing, maar als zelfstandige is het fiscaal interessant genoeg dat het voor de meesten haalbaar is. Je moet je enkel wat organiseren omtrent het laden zodat je steeds genoeg in de ’tank’ hebt voor de ritten die je die dag wil doen.

Niet iedereen is overtuigd van elektrisch rijden. Heb je je vrienden / familie moeten overtuigen om ‘elektrisch te gaan’?
Nee, voor mij was het echt een bewuste keuze. Nu krijg ik vaak positieve opmerkingen over de wagen en velen zijn verbaasd als ze merken dat de wagen volledig elektrisch is. Dit is uiteraard een voordeel van deze Audi e-Tron die perfect past in de modellenreeks van Audi en niet ‘elektrisch’ schreeuwt.

Hoe ben je terechtgekomen bij Move2Green?
Tim woonde bij ons in de gemeente en onze kinderen gingen naar dezelfde school. Het was me vrij snel duidelijk dat Tim een rasechte ondernemer is die risico’s durft te nemen. Toen Tim hoorde dat ik op zoek was naar een elektrische wagen, heeft hij voor mij de markt afgezocht. Deze focus op de klant heb je niet meteen bij de grotere garages. Ik ben zelf ondernemer en steun graag de lokale economie dus de keuze op met Tim in zee te gaan was vlug gemaakt.

Je hebt een Audi e-Tron van Move2Green. Waarom deze wagen? 
Ik had goeie ervaringen met Audi en Mercedes dus op dat moment ging mijn voorkeur naar die merken uit. Ik heb ook een Tesla Model X overwogen maar die zat toch in een andere prijsklasse. Uiteindelijk werd het de Audi omwille van de beschikbaarheid en het interessant aanbod dat ik via Move2Green kon krijgen. Maar iets zegt met dat de nieuwe Mercedes GLE wel eens mijn volgende wagen kan worden. Uiteraard klop ik dan terug bij Tim aan om me een goeie deal te vinden op de markt.

Voldoet de wagen aan de verwachtingen die je had?
Ik ben heel blij met de wagen. Het is een heel veilige auto met een hoog comfortgehalte. Wel moet je jezelf ‘organiseren’ voor het laden. Je kan uiteraard niet zomaar overal snelladen. Eens je die mindset hebt, valt het leven met een elektrische wagen reuze mee.

Wat is je laadinfrastructuur thuis? Heb je zonnepanelen, laadpaal, thuisbatterij, …?
Binnenkort worden zonnepanelen geïnstalleerd. We gaan tevens een laadpaal plaatsen die we open zetten het publiek. Ook bij deze aankopen hebben we een beroep gedaan op de expertise van Tim. Een thuisbatterij nemen we ook in overweging maar voorlopig komt die er niet door plaatsgebrek.

Ben je tevreden van de dienstverlening van Move2Green? Geef gerust aan wat beter kan.
Ik ben heel tevreden. Ik zou Tim aanraden om niet te groot te worden als dat zou betekenen dat de klantgerichtheid en de ‘personal touch’ zou verdwijnen. Het feit dat Tim altijd vlot telefonisch bereikbaar is en steeds eerlijk aangeeft wat de mogelijkheden zijn, is een echte meerwaarde.

Zou je voor je bedrijfswagen ooit nog terugschakelen naar een wagen met verbrandingsmotor?
Zoals het er nu naar uitziet, denk ik niet om terug te schakelen naar een brandstofwagen. Voor ondernemers en vennootschappen zijn er genoeg fiscale voordelen om de stap te zetten naar een wagenpark met enkel elektrische voertuigen. We weten natuurlijk nooit wat de toekomst brengt maar het lijkt er toch op dat volledig elektrische wagens de markt zullen overnemen.

Interesse?

Denk je zelf om een elektrische wagen te kopen of huren? Neem dan snel contact met ons op. Tim zal je begeleiden bij iedere stap zodat je de perfecte wagen hebt die past bij je noden en je budget. Wij specialiseren in korte termijn verhuur en kunnen ook instaan voor de bijpassende laadinfrastructuur.