info@move2green.be 0498 54 65 06

Overheidsinitiatieven voor Elektrische Mobiliteit in België – Hoe U Kunt Profiteren

In België worden stappen ondernomen om de overgang naar elektrische mobiliteit te versnellen. Dit is goed nieuws voor zowel particulieren als bedrijven die overwegen over te stappen op een elektrische auto. Door aantrekkelijke subsidies en het toenemende aantal laadpalen wordt deze transitie steeds toegankelijker. In dit artikel ontdekt u hoe u kunt profiteren van de huidige overheidsbeleiden en hoe Move2Green u kan helpen de ideale elektrische wagen te vinden.

Subsidies en Fiscale Voordelen

De Belgische overheid biedt verschillende subsidies en fiscale voordelen om het gebruik van elektrische auto’s te stimuleren. Voor particulieren betekent dit een verlaagde registratiebelasting (BIV) en een vrijstelling van de jaarlijkse verkeersbelasting tot 2024. Deze maatregelen maken het kopen van een elektrische auto financieel aantrekkelijker.

Vlaamse Premie voor Elektrische Wagens

Sinds kort is er ook een specifieke stimulans voor inwoners van Vlaanderen om de overstap naar elektrische mobiliteit te maken. De Vlaamse overheid biedt een aankooppremie voor wie een nieuwe elektrische wagen koopt. Deze premie kan oplopen tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de catalogusprijs van het voertuig en de batterijcapaciteit. Deze financiële ondersteuning is ontworpen om elektrische auto’s toegankelijker te maken voor een breder publiek en om de verkoop van elektrische voertuigen te bevorderen.

Voor bedrijven zijn de voordelen nog significanter. Vanaf 2026 zullen alleen emissievrije bedrijfswagens fiscaal aftrekbaar zijn. Dit stimuleert bedrijven om hun wagenpark vroegtijdig te elektrificeren. Bovendien kunnen bedrijven genieten van verhoogde investeringsaftrekken voor de aanschaf van elektrische voertuigen en de installatie van laadpalen op het werk.

Uitbreiding van Laadinfrastructuur

De beschikbaarheid van laadstations is cruciaal voor de adoptie van elektrische voertuigen. De Belgische overheid heeft plannen aangekondigd om het netwerk van laadpalen aanzienlijk uit te breiden. Tegen 2030 moet er een laadpaal zijn om de 25 kilometer langs grote wegen, waardoor de angst voor een lege accu tot het verleden behoort. Lokale overheden stimuleren ook de installatie van laadpalen in openbare parkeergelegenheden en bij bedrijfsgebouwen.

Move2Green: Uw Partner in Elektrische Mobiliteit

Wanneer u de overstap naar een elektrische auto overweegt, is betrouwbare informatie goud waard. Move2Green, met zijn expertise en jarenlange ervaring, biedt niet alleen advies maar ook toegang tot een netwerk van betrouwbare partners. Dit netwerk stelt ons in staat om de ideale elektrische auto aan te bieden tegen een voortreffelijke prijs. Of u nu een particulier bent die zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen of een bedrijf dat zijn wagenpark wil verduurzamen, Move2Green begeleidt u bij elke stap.

Move2Green: Uw Partner in Elektrische Mobiliteit

De transitie naar elektrische mobiliteit in België wordt sterk ondersteund door zowel nationale als lokale overheden door middel van subsidies, fiscale voordelen, en de uitbreiding van de laadinfrastructuur. Deze ontwikkelingen, gecombineerd met de expertise van Move2Green, maken het een uitstekend moment om te overwegen over te stappen op een elektrische auto. Bezoek Move2Green vandaag nog om meer te leren over hoe wij u kunnen helpen bij het maken van deze belangrijke overstap.