Mini Electric

De vonk tussen jou en de MINI Electric slaat meteen over bij de eerste rit. Omarm het onverwachte. Ervaar nieuw plezier. De eerste volledig elektrische MINI luidt een opwindende evolutionaire stap in, waarmee de handling als een kart en het iconische MINI design worden samengebracht. Schakel om naar een nieuwe elektrische urban lifestyle.

Aerodynamische frontgrille

De slanke, fascinerende frontgrille heeft een zeer moderne interpretatie gekregen, die zowel de MINI-geschiedenis als de toekomst belichaamt. Hij is bijna volledig gesloten wat de aerodynamica aanzienlijk verbetert. Hij is uitgerust met een opvallende gele accentbalk en een ‘MINI Electric’ badge om hem een origineel karakter te geven. 

17″ Power Spoke 2-Tone.

Deze elegante, lichtmetalen velgen stralen een onverschrokken temperament en een aura van urbaan vertrouwen uit en presenteren daarmee MINI op zijn meest intens. De opvallende, asymmetrische uitvoering heeft een unieke stijl en een bijna volledig gesloten ontwerp, waardoor de aerodynamische eigenschappen van de volledig elektrische MINI verder worden verbeterd.

Mini Energetic Yellow

De opvallende Energetic Yellow accenten maken van je volledig elektrische MINI een zeer opvallende verschijning op de weg. Ze zijn opvallend, maar subtiel, en vormen de trotse vaandeldragers van je favoriete krachtsymbool.

LED koplampen en achterlichten

Net als de MINI overstijgt de Union Jack de tijd en staat model voor een lange en rijke geschiedenis. De LED-achterlichten van de volledig elektrische MINI vormen een tweedelig motief dat verwijst naar het iconische embleem. 

Geen motorgeluid

De volledig elektrische MINI is zo stil, dat we een akoestisch waarschuwingssysteem voor voetgangers moesten installeren om andere weggebruikers te waarschuwen voor zijn aanwezigheid. Je motor toeren laten maken heeft geen zin en afgezien van een zwak gebrom bij het accelereren komt het enige geluid van buitenaf. En dan alleen nog op snelheid.

De cockpit

Speciaal ontwikkeld voor de volledig elektrische MINI is het nieuwe digitale instrumentenpaneel. Het bestaat uit een subliem 5,5-inch kleurenscherm met een luxueus Black Panel-design, dat stijlvol achter het stuurwiel is aangebracht. De perfecte aanvulling hierop vormt het hoge resolutie-touchscreen in het midden van het dashboard.

Specificaties

Bereik

232 km (WLTP)

0 – 100 km/u

7,3 seconden

Vermogen

184 pk /  135 kW

Koppel

270 Nm

Opslagcapaciteit

211 liter

Draaicirkel

10,7 m

Afmetingen (l/h/b)

3,85 m / 1,73 m / 1,43 m

Accu’s

32,6 kWh