Kia EV6

Kia introduceert hun nieuwe generatie volledig elektrische wagens startend met deze knappe EV6 die gebruikt maakt van een compleet nieuw platform. Deze wagen is volledig mee met de nieuwe trends door het gebruik van duurzame materialen, het snel opladen via een 800 Volt systeem, een rijbereik van meer dan 500 km en een acceleratie in minder dan 4 seconden voor de GT-versie. Je kan er zelfs tot 1600 kg mee trekken of hem gebruiken als energiebron voor elektrische apparaten.

Details

Platform

Kia’s nieuwe elektrisch-globaal modulaire platform (E-GMP) werd voor het eerst gebruikt voor de EV6. Dankzij dit platform wordt een vlakke vloer mogelijk en kan het interieur op verschillende manieren worden ingedeeld. Ondanks de compacte buitenafmetingen van de EV6 heeft hij door zijn wielbasis van 2,9 m een cabineruimte die vergelijkbaar is met die van veel middelgrote tot grote SUV’s. 

Binnenruimte

De EV6 heeft tweepanoramische gebogen displays van 12,3 inch. Het brede high-definition ontwerp van de twee gebogen displays van de EV6 staat garant voor een duidelijk en onbelemmerd zicht en intuïtieve menu’s en graphics. Het nieuwe head-up display met AR is een virtueel scherm op de voorruit dat je naar je bestemming brengt. Het biedt alle belangrijke informatie voor een probleemloze en veilige reis.

Specificaties

Bereik

510 km (WLTP)

0 – 100 km/u

3,5 seconden

Vermogen

584 pk /  430 kW

Koppel

740 Nm

Wielbasis

2,90 m

Zitplaatsen

5 zitplaatsen

Afmetingen (l/h/b)

4,68 m / 1,55 m / 1,88 m

Accu’s

77,4 kWh