De ervaring van Peter

Peter Devos van websiteburerau Markebly had al lang zijn oog op een Tesla Model 3. Lees hier zijn verhaal.

Dag Peter, vertel misschien eerst even hoe je met Tim van Move2Green in contact bent gekomen.

Ik ken Tim via de Propere Merelbeke Lopers. Dat is een groepje die om de paar weken samenkomt en Merelbeke schoonmaakt. Dan splitsen ze zich op en ruimen ze alle afval op langs de straat. Ik kwam te weten dat Tim met elektrische auto’s bezig was en zo zijn we aan de praat geraakt.

Je was op zoek naar een elektrische auto?

Ja, ik zocht een Tesla Model 3 Long Range om specifiek te zijn. Ik volg Tesla al een paar jaar en de Model 3 stond hoog op mijn verlanglijstje maar was steeds onbereikbaar. Afgelopen zomer ben ik freelance geworden. Naast het zelf kunnen kiezen van GSM en laptop, kon ik nu ook zelf mijn leasingbudget bepalen. Uiteraard heb ik eerst overlegd met mijn boekhouder maar toen bleek dat de cijfers klopten, ben ik ervoor gegaan.

Ben je nog langsgeweest bij andere partijen voor je bedrijfswagen?

Uiteraard. Ik heb ze allemaal vergeleken en offertes opgevraagd en Tim kwam als beste naar boven.  Niet alleen had hij de beste maandelijkse prijs voor full operational leasing op 4 jaar, hij kon me ook leasing op 2 jaar aanbieden voor dezelfde prijs, iets wat nauwelijks kan bij andere partijen. Omdat ik nog maar net gestart ben en al te grote risico’s wat wil vermijden was dit de ideale oplossing. Let wel, ik ben zeker niet van plan na 2 jaar te stoppen met leasen maar na de periode kan ik beslissen of ik verder wil met dezelfde wagen of misschien een wagen uit een andere categorie wil. Ook de persoonlijke aanpak van Tim was een grote troef. Hij gaf me de optie om ook andere elektrische wagens te testen zoals de Polestar 2, een fantastische wagen, maar als echte Tesla-fan moest het toch de Model 3 zijn.

Verliep de procedure vlot?

Absoluut. Het voordeel bij Tim is dat hij altijd wagens op stock heeft of er snel aan kan geraken. Mijn specifieke wagen was in een paar weken geregeld. Tim heeft trouwens ook mijn laadpaal bij mij thuis geïnstalleerd. Zo rij ik nu letterlijk op zonne-energie.

En hoe bevalt de wagen je?

Het is onmogelijk om het gevoel te beschrijven om met een elektrische wagen te rijden. Je moet dat gewoon es gedaan hebben. Maar iedereen die zelf al achter het stuur van een Tesla gekropen heeft, die weet wat het is. En ik denk dat de meesten echt niet meer terug willen naar een auto met verbrandingsmotor. Het is gewoon een sensatie. Daarnaast is het ook gewoon een heel praktische en ruime auto ondanks het feit dat het geen SUV is. Er is een enorm gevoel van ruimte, mede door het glazen dak en de grote voorruit. Maar er is ook echt veel plaats, vooraan en achteraan. En het audiosysteem is gewoon top. Ja ik ben meer dan tevreden.

Heb je nog advies voor mensen die twijfelen?

Jazeker. Probeer het gewoon eens. Er is een meerprijs verbonden aan de aankoop van een elektrische wagen maar ze zijn zuiniger in verbruik en onderhoud en hebben een hogere restwaarde. Dus op het einde van de rit kom je minstens even voordelig uit terwijl je wel rondrijdt in een wagen die het milieu nauwelijks vervuilt. En het rijplezier is onbetaalbaar.