WAT JE MOET WETEN OVER DE TOYOTA BZ4X

Design ontworpen rond mensen om betere mobiliteit te bieden

Toyota bZ wilt verder gaan dan zero-emissie. Met een speciaal platform dat is ontstaan uit mensgericht denken gaat de Toyota bZ-reeks verder en heeft ze de ambitie uw dagelijks leven te veranderen. Het concept is eenvoudig en kan in drie punten worden samengevat: uw manier van reizen verbeteren, het beeld van de samenleving veranderen en bijdragen aan een beter milieu.

Beyond Zero

Het nieuwe sub-brand van Toyota, Beyond Zero of bZ, is gefocust op te ontdekken hoe een EV meer kan doen dan alleen met zero emission rijden. Van daar dus Beyond Zero. Zo versterkt Toyota zijn grip op milieu vriendelijk rijden dat ze zijn begonnen met de Prius. 

eTNGA-filosofie, nieuwe architectuur gewijd aan BEV's

De bZ4X is de eerste auto die is gebouwd op de nieuwe BEV-architectuur van Toyota gebaseerd op de eTNGA-filosofie en ontworpen, geoptimaliseerd en toegewijd aan elektrische voertuigen. Dankzij het modulaire ontwerp van de eTNGA kan hij eenvoudig worden aangepast voor gebruik in voertuigen in verschillende voertuigtypen en -groottes.

Regeneratieboost

De hoge responsiveness van de elektromotor maakt een regeneratie boost mogelijk. De uitrolvertraging wordt verhoogd tot 0,15 G wanneer de bestuurder het gaspedaal loslaat, dit geeft een natuurlijk gevoel en zorgt voor ongeveer 80% van de vertraging tijdens het rijden

Toyota T-Mate, Veiligheid en bestuurdersondersteuning

Voor de best mogelijke veiligheidsfuncties wordt de bZ4X uitgerust met T-Mate – uw handige partner voor onderweg. T-Mate is een reeks van systemen die u ondersteunen en het autorijden veiliger maken, van parkeren tot rijden op de snelweg en binnen de bebouwde kom. Met T-Mate bent u altijd in veilige handen.

DE MENING VAN ONZE EV-EXPERT TIM

Onze mening

Pluspunten

  • Ruim van binnen
  • Comfortabele rit
  • de AWD versie heeft echte off-road mogelijkelijkheden 

Minpunten

  • Middelmatige interieur kwaliteit 
  • Range is niet competitief vergeleken met sommige andere wagens in hetzelfde klassement 

Conclusie

 De Toyota bZ4X is waar Toyota mee is gekomen na een lange stilte op EV gebied van Toyota. En ookal is de naam een beetje apart is het een uitstekende wagen. Hij rijd soepel, heeft een goed infotainment systeem en rijd als een Toyota. Dus iedereen die een mooie SUV zoekt voor het gezin kan deze zeker overwegen. 

KIES HET MODEL DAT BIJ JE PAST

Uitvoeringen

Toyota bZ4X FWD
375 km — 71,4 kWh — 7,5 sec 0 – 100 — 204 pk (150 kW)

Toyota bZ4X AWD
370 km — 71,4 kWh — 7,6 sec 0 – 100 — 218 pk (160 kW)

Meer info

Vind alle info over deze wagen op de website van Toyota België.

Ga naar toyota.be  

ERVAAR HET ZELF

Informeer naar deze wagen

Vul geheel vrijblijvend het formulier hieronder in als je meer wil weten over deze wagen of een testrit wil boeken. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug.

Contact – Product Page
Hoe kunnen we u verder helpen?

ONTDEK OOK ONZE ANDERE VOERUIGEN

Wagens in dezelfde klasse