RENAULT

TWINGO E-TECH

WAT JE MOET WETEN OVER DE RENAULT TWINGO E-TECH

Een echte stadswagen

De Renault Twingo E-Tech heeft hetzelfde karakter als de niet-elektrische variant van voorheen. Een pittige, handige en perfecte wagen. De baas van het stadsverkeer. Met het compacte formaat en de beste draaicirkel is de wagen vlot en wendbaar zonder dat het ten koste gaat van de kracht. Een bijkomend voordeel is dat de Twingo E-Tech erg goed te personaliseren is. 

Bestuur op afstand

Met de My Renault-app is het beheer van de wagen eenvoudig. Controleer de batterijstatus en plan ritten inclusief stops. Ook zelf instellen dat er buiten piekuren wordt geladen kan in de app.

Kies voor Urban Night

De Urban Night heeft een unieke stijl die alle aandacht van de stad trekt. Urban motieven aan de flanken die passen bij de street culture. Een stijl met karakter die zorgt voor een zelfverzekerde rijervaring.

Bereik

De WLTP van de wagen is 180 km, maar de stadscyclus is 250 km. Daarmee voorlopen stadsritten vlekkeloos. Met 800 openbare laadpunten in het Renault-netwerk vindt u snel een plekje om te laden. 

De toekomst van het autorijden

De Enhanced Autopilot-functies voor veiligheid en comfort zijn bedoeld om u te helpen bij de meest vermoeiende aspecten van het autorijden. Zo helpt Tesla Model Y bij het wisselen van rijstrook en kunt u automatisch inparkeren. Er zijn camera’s gemonteerd boven de achterste kentekenplaat, in elke portierstel en op de voorruit boven de achteruitkijkspiegel. Daardoor wordt de Autopilot op effectieve wijze ondersteund. 

Interieur

Opbergmogelijkheden

De Renault Twingo E-Tech is een relatief kleine wagen. Toch is er gedacht aan genoeg opbergmogelijkheden, onder andere in het dashboardkastje en onder de armleuning. 

Personaliseerbaar

Of het nu gaat om de bekleding, details op het dashboard, omlijstingen van ventilatieopeningen… Bepaal zelf de kleurencombinaties en creëer een eigen sfeer. Dat is interieur op maat!

Nog meer rijcomfort

Deze wagen heeft 3 niveaus voor recuperatief remmen. Zo wordt er optimaal elektriciteit teruggewonnen. Tijdens dagelijkse ritten in de stad remt de wagen sterk. Zo heeft u de perfecte controle over het voertuig.

Connectiviteit

Op het Easy link-touchscreen geniet u van exclusieve geconnecteerde diensten. Deze komen mee met het elektrisch rijden van een Renault. Ook verschillende rijhulpsystemen zijn te vinden op de touchscreen van 7 inch.

Exterieur

Elektrische look

Het elektrische gamma van Renault heeft een kenmerkend emblematisch design. Deze kenmerken komen ook naar voren bij de Twingo E-Tech. Met deze prachtige afwerking is het rijden nog leuker.

Bescherming van het exterieur

Natuurlijk is het erg belangrijk dat het exterieur van goede bescherming voorzien is. Dat is bij de Twingo E-Tech zeker het geval. Daar zorgt het beschermfolie over het lakwerk voor. 

DE MENING VAN ONZE EV-EXPERT TIM

Onze mening

Pluspunten

  • Kleine draaicirkel
  • Erg comfortabel rijden
  • Past in kleine parkeervakken
  • Veel eigen personalisatie mogelijk

Minpunten

  • Beperkt bij lange ritten
  • Gevoelig voor harde zijwind bij hoge snelheid

Conclusie

Bij het instappen valt gelijk al op hoe comfortabel de Renault Twingo E-Tech is. De wagen doet wat Renault belooft, het is een typische stadsauto. De actieradius is niet optimaal voor langere ritten, maar voor in de stad is het zeker genoeg. Doordat de wagen zo klein is, is hij wel wat gevoelig voor harde wind op de snelwegen. Maar dat kleine formaat heeft ook veel voordelen. De draaicirkel is erg klein, wat zeker in de drukke binnenstad heel handig is. In sommige grote steden kan parkeren een issue zijn. Gelukkig past deze wagen ook in de iets kleinere vakken. Er is veel personalisatie mogelijk. Daardoor wordt het echt een tweede thuis in de stad. 

KIES HET MODEL DAT BIJ JE PAST

Uitvoeringen

EV22 80hp
 180 km —  22 kWh — 12,9 sec 0 – 100 —  81 pk (60 kW)

Vind alle info over deze wagen op de website van Renault.

ERVAAR HET ZELF

Informeer naar deze wagen

Vul geheel vrijblijvend het formulier hieronder in als je meer wil weten over deze wagen of een testrit wil boeken. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug.

Contact – Product Page
Hoe kunnen we u verder helpen?

ONTDEK OOK ONZE ANDERE VOERUIGEN

Wagens in dezelfde klasse