AUDI

E-TRON SPORTBACK

WAT JE MOET WETEN OVER DE AUDI E-TRON SPORTBACK

Design, geherinterpreteerd.

De Audi e-tron Sportback is een combinatie van sportiviteit, functionaliteit en praktisch gebruiksnut. Het interieur is heerlijk ruim en biedt met zijn laadvolume van 615 liter ruimte te over. De Audi e-tron Sportback heeft een groot rijbereik van max. 449 km. Dat wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de hoogspanningsbatterij. Ook energierecuperatie speelt daarin een rol: via zijn elektromotoren recupereert de Audi e-tron Sportback ruim 90% van de remenergie.

Prestaties onder hoogspanning

De volledig elektrische aandrijving van deze Audi wagen omvat een elektrische motor voor de voor- en achteras. Dankzij het totale vermogen van maximaal 408 pk en de maximale koppel van 664 Newtonmeter versnelt het voertuig in 5,7 seconden van 0 tot 100 km/u. De topsnelheid is elektronisch beperkt tot 200 km/u.

Ruimte voor ideeën

De Audi e-tron Sportback is een combinatie van sportiviteit, functionaliteit en praktisch gebruiksnut. Het interieur is heerlijk ruim en biedt met zijn laadvolume van 615 liter ruimte te over. Met de zetels neergeklapt klimt die capaciteit zelfs tot 1.655 liter. Passagiers achteraan hebben bovendien meer dan genoeg hoofd- en beenruimte.

Extravert interieur

Het interieur van de wagen biedt tal van digitale technologieën en een hoge mate aan comfort. De Audi virtual cockpit en de MMI ondersteunen intuïtieve bediening. Het optionele glazen panoramadak doet het interieur baden in het licht en de efficiënte ventilatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat.

Ruim bereik

De Audi e-tron Sportback heeft een groot rijbereik van max. 449 km². Dat wordt grotendeels mogelijk gemaakt door de hoogspanningsbatterij. Ook energierecuperatie speelt daarin een rol: via zijn elektromotoren recupereert de Audi e-tron Sportback ruim 90% van de remenergie.

DE MENING VAN ONZE EV-EXPERT TIM

Onze mening

Pluspunten
  • Rijdt sportiever dan de gewone e-tron
  • Zeer goed in regeneratief remmen
  • Erg goed afgewerkt interieur
Minpunten
  • Beperkte hoofdruimte op de achterbank
  • Het infotainment systeem kan soms wat complex zijn
Conclusie

De Audi e-tron Sportback is een van de de meest luxueuze elektrische SUV’s die vandaag in de showrooms staan. In wezen is het een chique Audi Q8 vijfzits crossover, maar met elektrische aandrijving die zo stil is dat het een kathedraal van rust en stilte wordt. Het bereik tot 449 kilometer van de Audi, ondanks een enorme lithium-ion batterij, maakt het de elektrische slurper van zijn klasse.

KIES HET MODEL DAT BIJ JE PAST

Uitvoeringen

e-tron Sportback 55 quattro
449 km — 86,5 kWh — 5,7 sec 0 – 100 — 408 pk (300 kW)

ERVAAR HET ZELF

Informeer naar deze wagen

Vul geheel vrijblijvend het formulier hieronder in als je meer wil weten over deze wagen of een testrit wil boeken. Wij contacteren je zo snel mogelijk terug.

Contact – Product Page
Hoe kunnen we u verder helpen?

ONTDEK OOK ONZE ANDERE VOERUIGEN

Wagens in dezelfde klasse