info@move2green.be 0498 54 65 06

De Voordelen van een Elektrische Bedrijfswagen in Vlaanderen

In de afgelopen jaren is de populariteit van elektrische voertuigen (EV’s) aanzienlijk gestegen, niet alleen onder particulieren, maar ook binnen de zakelijke sector. Voor bedrijven in Vlaanderen biedt het overstappen op elektrische bedrijfswagens meerdere voordelen, variërend van fiscale incentives tot een verbeterde bedrijfsimago. In dit artikel verkennen we waarom een elektrische bedrijfswagen een slimme keuze kan zijn voor uw onderneming.

1. Fiscale Voordelen

Een van de meest aantrekkelijke redenen voor bedrijven in Vlaanderen om te kiezen voor elektrische bedrijfswagens zijn de fiscale voordelen. Elektrische voertuigen genieten van een verlaagd tarief op de belasting op inverkeerstelling en de jaarlijkse verkeersbelasting. Bovendien zijn de kosten voor het opladen van een elektrisch voertuig volledig aftrekbaar als beroepskost, wat niet altijd het geval is bij brandstofkosten van conventionele voertuigen.

2. Lagere Operationele Kosten

Elektrische voertuigen zijn goedkoper in gebruik. De kosten per kilometer voor elektriciteit zijn aanzienlijk lager dan de kosten voor benzine of diesel. Daarnaast hebben elektrische auto’s minder bewegende onderdelen, wat resulteert in lagere onderhouds- en servicekosten. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren voor bedrijven die afhankelijk zijn van een groot wagenpark.

3. Toegang tot Lage-emissiezones

Steden over de hele wereld, waaronder verschillende in Vlaanderen, implementeren lage-emissiezones (LEZ) om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voertuigen die niet aan bepaalde emissiestandaarden voldoen, mogen deze zones niet binnen. Elektrische voertuigen hebben vrij toegang tot deze zones, waardoor bedrijven ongehinderd kunnen opereren in stedelijke gebieden.

4. Bedrijfsimago en Duurzaamheid

Door te investeren in elektrische bedrijfswagens toont uw bedrijf zijn toewijding aan duurzaamheid. Dit kan het merkimago verbeteren en uw bedrijf onderscheiden in een competitieve markt. Klanten en zakenpartners zien steeds meer de waarde van milieubewustzijn, en het gebruik van EV’s kan deel uitmaken van uw bedrijfsidentiteit op het gebied van milieubewustheid.

5. Innovatieve Technologieën

Elektrische voertuigen zijn vaak uitgerust met de nieuwste technologieën, inclusief geavanceerde bestuurdersassistentie-systemen (ADAS), wat bijdraagt aan veiligere rijervaringen. Dit niet alleen verhoogt de veiligheid voor de bestuurders, maar kan ook de kosten voor verzekeringspremies drukken.

Conclusie

De overstap naar elektrische bedrijfswagens in Vlaanderen biedt talrijke voordelen. Van kostenbesparingen en fiscale voordelen tot bijdragen aan een groenere planeet en een sterkere bedrijfsidentiteit, de voordelen zijn aanzienlijk. Als uw bedrijf overweegt om te investeren in een duurzame toekomst, dan is dit het perfecte moment om de mogelijkheden van elektrische voertuigen te verkennen.