Binnenkort beschikbaar op de Belgische markt

Dat elektrische wagens aan populariteit winnen is nu wel duidelijk. Steeds meer merken brengen batterij elektrische auto’s op de markt. Hieronder geven we een alfabetisch overzicht van wagens die we binnenkort op de Belgische markt kunnen verwachten. We geven telkens de vermoedelijke maximum specificaties en indicatieve vanaf prijs mee. daarnaast beperken we ons tot wagens die in een zeker aantal geproduceerd zullen worden. We vermijden dus prototypes en exclusieve wagens die niet betaalbaar zijn voor de meeste mensen. Wil je nog meer info over één van deze of andere elektrische wagens? Twijfel dan niet ons te contacteren.

Audi Q4 Sportback e-tron

De laatste Sportback in dit lijstje is een elektrische variant van hun Q serie waarvan reeds een Q3, Q5, Q7 en Q8 bestaat. Deze Sportback versie van de Q4 e-tron  combineert een nieuwe designtaal voor Audi met een 50-50 gewichtsverdeling voor een sportief weggedrag. Met optioneel 22 inch velgen zal alvast niemand deze auto kunnen voorbijlopen.

BMW i4

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen. De meningen zijn verdeeld over de neus van deze nieuw BMW i4. Wij vinden het wel wat hebben. Of het productiemodel precies hetzelfde interieur zal hebben als dit conceptmodel, kunnen we niet zeggen maar dat het er allemaal gelikt uitziet, staat vast. Deze Gran Coupé belooft daarnaast een ruime autonomie en meer dan 500 elektrische pk’s. Dat klinkt alvast als muziek in onze oren. 

Cupra el-Born

Deze wagen begon zijn leven als een conceptmodel van Seat maar werd later overgenomen door hun nieuwe sportmerk Cupra. Het wordt alvast een pittig karretje dat sportiviteit met een range van rond de 500km belooft. Dit allemaal in de praktische vorm die wel wat weg heeft van de Volkswagen ID.3 waar de auto zijn DNA mee deelt.

Ford Mustang Mach-E

Dat Ford serieus is over elektrische wagens blijkt duidelijk uit het gebruik van de legendarische ‘Mustang’ naam bij deze Mach-E. Sommigen vinden het misschien heiligschennis maar wij vinden het een teken dat elektrisch rijden de toekomst is. De Mach-E is in elk geval rijkelijk uitgerust met een groot 15,5 inch scherm en Bang & Olufsen luidsprekers. Wij vinden stiekem vooral de achterlichten cool. 

Lynk & Co

Lynk & Co is een nieuw model van autobezit. Je kan de hybride of plug-in hybride  wagen kopen vanaf 2021 maar ook een abonnement nemen op de wagen. Lynk & Co moedigt autodelen aan. Hoe meer je de wagen deelt, hoe goedkoper het bezit en gebruik van de wagen wordt voor jou.

Lucid Air

Deze Amerikaanse Lucid Air wordt samen met de Audi Sportback GT een van de duurste auto’s uit de lijst. De prijs van 170.000 dollar in Amerika kunnen we in de lage landen vlot vertalen naar boven de 200.000 EUR. Maar dan krijg je ook wat. Een wagen die onder de 10 seconden de kwartmijl doet, die vlot meer dan 600 km ver moet geraken en dit in alle luxe. Voorlopig verslaat deze wagen met zo’n specificaties alle andere. Lancering over de oceaan in 2021. Wij volgen waarschijnlijk een jaartje nadien.

Nissan Ariya

Nissan moest noodgedwongen zijn coupé crossover Ariya virtueel voorstellen. Het uitgesproken uiterlijk vertaalt zich in een minimalistisch interieur waar alle fysieke knoppen vervangen zijn door schermen of touch sensitive oppervaktes. Er zullen meerdere versies beschikbaar zijn qua batterij alsook de keuze tussen twee- of vierwielaandrijving. De vraag lbijft of Nissan de prijs laag genoeg kan houden om mee te spelen in het steeds drukkere EV-segment.

Polestar 3

Het automerk Polestar van Volvo zit niet stil. Eind 2021 komt de opvolger van de volledig elektrische Polestar 2 in de vorm van deze crossover/SUV. Het model zal veel van de onderliggende technologie gebruiken van zijn fastback broer en daar zijn wij zeker niet rouwig om. Verwacht dus supersnelle accerelatie gekoppeld aan een ruim en kwalitatief interieur  

Tesla Model Y

De opvolger en grote broer van de Tesla Model 3 deelt 75% van de onderdelen met die Model 3. Voor velen is dit dus een bekend gezicht. De vijfde deur en hogere instap zorgt er voor dat deze auto net wat praktischer is als zijn kleine broer. Maar wees gerust, hij is bijna net zo ongelofelijk snel en uiteraard geniet je van alle Tesla voordelen zoals over-the-air updates, autopilot en het uitgebreide netwerk van superchargers. Misschien wel de beste elektrische wagen in de wereld.